Campaña

Campanya del REBOST

Campanya de suport a les necessitats bàsiques

Donar

Campanya Rebost 2023

Un any més posam en marxa la campanya del REBOST, una de les iniciatives solidàries emmarcades dins la campanya de Nadal de Càritas Mallorca. 

PRECEDENTS : L’impacte de la pujada del cost de la vida en general, i de les despeses bàsiques en particular, ha ampliat el percentatge que les llars han de destinar a  l’alimentació (entre d’altres). Aquest impacte és major a les famílies en situació de vulnerabilitat.

L’any 2022 des de Càritas Mallorca més de 2.800 persones varen ser beneficiades als Centres de Distribució d’Aliments de l’entitat i es varen dedicar més de 300.000€ en ajudes econòmiques per alimentació i productes d’higiene, roba i calçat. 

OBJECTIU DE LA CAMPANYA: Promoure l’accés a l’alimentació com a dret de la ciutadania, des de la perspectiva de la dignitat i l’autonomia de les persones. 

A QUI VA DIRIGIDA: A centres educatius, empreses i associacions.

Com Col·laborar?

Recaptant Fons

Per a que cada persona aporti 1€ solidari o el que desitgi, que es destinarà a ajudes econòmiques per a famílies en situació d’exclusió o vulnerabilitat, pera  que puguin realitzar la seva compra de forma normalitzada.  

Així aconseguim 

  • Donar autonomia a les persones per a que puguin adaptar el seu menú a les seves necessitats i costums. 
  • Que les persones tinguin la llibertat per anar a comprar a les botigues que decideixin, segons proximitat, abaratiment,etc i sense cap identificació que les estigmatitzi com a persones vulnerables. 
  • Promoure el comerç de barri o local. 

Com fer l’ingrés 

  • Per transferència a CAIXA COLONYA DE POLLENÇA – ES46 2056 0004 46 1001677119
  • Per BIZUM 38191 amb el concepte Concepte: REBOST i nom del Centre escolar o empresa.
  • A través del botó de DONAR a la plana web.
Promovent una recogida d'aliments

Recollida de productes bàsics d’alimentació

  • OLI, BRIKS DE BROU, LLET, SUCRE, GALETES, CEREALS I  CONSERVES (tomàtiga, paté, sardines, tonyina…) i productes d’higiene i neteja de la llar (XAMPÚ, SABÓ, DENTÍFRICS, BOLQUERS, RASPALLS DE DENTS, LLEIXIU, DETERGENT DE ROBA, entre d’altres).  
  • Aquests seran encaminats cap a les persones que ho necessitin a través dels nostres 16 Centres de Distribució d’Aliments (CDA) o als punts de repartiment a parroquies 

Més detalls

Com fer arribar els productes?

Enguany vos animam a que el propi centre o empresa ens faci arribar els productes recollits.   

  • En el cas dels centres educatius, ho podeu de forma organitzada, amb els alumnes més grans, o amb la participació de pares i mares.  
  • En el cas d’empreses o associacions, amb el personal. 

És una oportunitat per a que l’alumnat o les famílies coneguin d’aprop Càritas i els centres de distribució d’aliments o la parròquia, essent un moment de sensibilització.  Això suposarà per Càritas disminuir el cost de la recollida i poder centrar la seva ajuda a les famílies en altres aspectes.  

Com adherir-se a la campanya?

Confirmant el vostre interès i la forma de col·laborar (1€ solidari o amb productes) al correu comunicacio@caritasmallorca.org. 

En el cas de confirmar la col·laboració amb productes, vos posarem en contacte amb la responsable del centre o parròquia més proper al vostre centre per a coordinar-ho.