Cooperació Internacional

La Dimensió Universal de la Caritat

Càritas reafirma la Dimensió Universal de la Caritat que no coneix fronteres i arriba a les persones més empobrides del planeta, sempre a través de les Esglésies locals i les Càritas germanes amb les quals treballam. Per a això, Càritas Espanyola treballa en xarxa, com a part de la confederació internacional, composta per 165 organitzacions nacionals.

Principis bàsics de l’acció:

Dignitat, Drets, Igualtat, Reciprocitat, Interculturalitat i Participació.

DONAR

Els nostres projectes

Coneix alguns dels projectes que hem dut a terme a les diferents zones geogràfiques.

On estam presents?

 

Amèrica Llatina

La nostra prioritat a Amèrica Llatina es centra en l’atenció a les poblacions més vulnerables (pagesos, comunitats afrodescendents, indígenes,…) a una regió en què la bretxa de la desigualtat és cada vegada més àmplia. Treballam en 20 països distingint quatre zones, CAMEX (Centreamèrica i Mèxic), Carib, Zona Bolivariana i Zona Sud.

Les intervencions van encaminades a la defensa dels drets humans en termes de seguretat alimentària, mobilitat de les persones, ajuda humanitària, i també en construcció de pau, governabilitat democràtica i iniciatives d’economia social i solidària.

Nord d’Àfrica

Som presents a Mauritània i el Marroc, donant suport a processos d’enfortiment comunitari en zones rurals, empoderant a la societat civil i incidint en l’accés a drets bàsics de les poblacions desfavorides.

També treballam per la garantia de drets de les persones en mobilitat, que es troben en aquesta regió dins del seu procés migratori, sigui origen, trànsit o destinació.

Orient Mitjà

Tenim presència en Palestina, Síria, l’Iraq, Jordània i Líban. Prioritzam l’atenció a les poblacions vulnerables afectades pel conflicte a Síria, ja sigui dins del país o als països d’acollida.

A més, promovem i acompanyam iniciatives que garanteixin l’exercici dels drets bàsics de la població, per exemple, l’accés a la salut.

Àsia

Desenvolupam projectes a Filipines, Bangladesh, Cambodja i Tailàndia. Donam suport a estratègies de resiliència en les comunitats vulnerables per a minimitzar els efectes del canvi climàtic, centrades en la prevenció de riscos de desastres i l’organització comunitària, amb especial atenció a poblacions indígenes, i a la garantia dels seus drets.

Duem a terme accions d’ajuda humanitària per a les víctimes dels desastres naturals. Posam especial atenció en les poblacions en mobilitat i el seu accés a drets bàsics.

Europa

Col·laboram amb les Càritas d’Armènia, Ucraïna, Turquia, Grècia i Balcans donant suport al seu enfortiment institucional perquè garanteixin els drets bàsics de les persones vulnerables.

Fem costat a les persones que es desplacen forçosament, sobretot per raons de conflictes bèl·lics.

Àfrica

Treballam especialment amb les dones de les comunitats rurals a la regió del Sahel (el Senegal, Burkina Faso, Mali, Níger i Txad), afavorint el desenvolupament agrícola, la construcció de pau (processos electorals) i la resposta davant les emergències.

Al costat de les comunitats locals abordam el desenvolupament agrícola a la regió de Banya d’Àfrica (Kenya, Etiopia). Al Grans Llacs (República Democràtica del Congo, Burundi i Ruanda), Sudan del Sud i Sudan centram la nostra participació en la resposta a les emergències i projectes de protecció i construcció de pau.
A Moçambic es combaten els problemes originats per la sequera.

Trasversalment s’acompanya el desenvolupament organitzacional i l’enfortiment de capacitats de les Càritas africanes.

Vols col·laborar amb cooperació internacional?

Ajuda’ns a estar on més ens necessiten.