Noticia09/09/2023

Càritas activa la campanya d’emergència per a ajudar a les víctimes del terratrèmol del Marroc

Ofereix acompanyament a Càritas Rabat amb la qual Cáritas Española porta anys treballant en projectes de mobilitat humana.

Cáritas Española ha obert la campanya d’emergència “Càritas amb el Marroc”. El seu objectiu és canalitzar la solidaritat dels donants espanyols per a atendre l’emergència humanitària provocada pel sisme registrat a les províncies i ciutats de Marràqueix, Tarudant, Chichaua, Uarzazat i Al Hauz (sud del país).

Es tracta del major sisme mai registrat al país des de l’any 1900. El sisme ha colpejat amb duresa una zona de les muntanyes  de l’Atles situada al sud de la ciutat turística de Marràqueix. 

L’equip de Cooperació Internacional de Càritas Española ha contactat amb Càritas Rabat per a oferir acompanyament i suport en la gestió d’aquesta emergència sense precedents en la història recent del país.  Ha estat en  concret amb el seu director Óscar Arturo, qui ha estat avaluant amb els equips locals l’extensió dels danys, i així poder donar una resposta d’emergència més precisa .

Cáritas Española col·labora amb Càritas Rabat des de fa diversos anys en projectes de mobilitat humana. Els programes posats en marxa en els últims anys tenen per objectiu oferir un acolliment als migrants en situació de vulnerabilitat i oferir-los assistència i suport perquè puguin exercir els seus drets fonamentals al Marroc.

Les persones que vulguin col·laborar amb la campanya de Càritas amb el Marroc poden fer-ho a través a través de la web www.caritasmallorca.org

En funció de l’aportació, i tal com ho hem desenvolupat en altres emergències com la d’Ucraïna o la de Siria i Turquia, es destinarà per la compra de kits d’aliments i articles de primera necessitat, per a medicaments i higiene i salut, així com també per a material de refugi.

Apuntar que el Bisbe de Mallorca Mn. Sebastià Taltavull, ha mantingut contacte amb l’arquebisbe de Rabat , el cardenal Cristóbal López, així com amb el Cònsol del Marroc a Balears, Abdellah Bidoud, als qui li ha traslladat el condol per tots els morts i els ha informat de la campanya de suport de Càritas que ha posat en marxa per l’emergència.  També ha transmès tot el suport a la comunitat marroquina a l’illa

CAIXABANK              ES04 2100 0011 8902 0098 3959

Bizum                                                   38191

DESCARreGAR NOTA

 

DESCARreGAR IMAtge

DONA