Economía solidaria24/11/2022

Avui es celebra el Dia de les Empreses d’Inserció

Càritas a l'actualitat és la major promotora d'empreses d'inserció d'Espanya, comptant amb 60 d'elles en 2022.

Les empreses d’inserció són un espai empresarial on les persones compten amb una oportunitat d’ocupació alhora que milloren les seves competències laborals i personals, es tracta d’aprendre a treballar treballant.

Càritas en l’actualitat és la major promotora d’empreses d’inserció d’Espanya, comptant amb 60 d’elles en 2022, un d’elles és Eines x Inserció que promociona Càritas Mallorca i que fomenta la generació d’ocupació social a través de la recollida de roba.Només l’any passat 21 persones varen aconseguir un contracte d’inserció a Eines . També el taller de confecció de Koluté de Càritas Mallorca impulsa contractes d’inserció per una formació completa.

A través d’aquestes ocupacions d’inserció, les persones tenen l’oportunitat de millorar la seva ocupabilitat en un entorn real de producció, desenvolupant les seves competències laborals i personals. Les empreses d’inserció generen més de 1.750 llocs d’inserció

Totes les Empreses d’Inserció compten amb el suport el personal de producció i d’acompanyament l’objectiu del qual és formar i capacitar a les persones per a poder millorar les seves possibilitats d’accés a un lloc de treball en el mercat laboral ordinari després del seu pas per l’Empresa d’Inserció. Al llarg de 2021, van anar 225 les persones que van aconseguir accedir amb èxit en aquest trànsit.

Enguany, l’objectiu del Dia  de les Empreses d’Inserció s’enfocarà a revisar els avanços legislatius que afecten les Empreses d’Inserció, el compliment de la Llei de Contractes del Sector Públic, així com visibilitzar l’impacte econòmic i social del sector gràcies a la recopilació de les dades que es realitza des de la Federació.