Economía solidaria02/01/2023

Formació de Cambrer en sala i barra

10 persones han participat a la formació desenvolupada per Càritas Mallorca i on també han col·laborat diverses empreses.

El sector de la restauració és d’alta demanda laboral a Mallorca. Des de l’àrea de formació i ocupació laboral de Càritas Mallorca ho tenim present i des de fa uns anys enfocam diferents  accions d’orientació laboral cap aquest sector,  amb la intenció de donar més opcions a persones que estan en situació de recerca laboral.

Una de les accions que hem desenvolupat a finals de l’any passat ha estat les microcàpsules  de cambrers de sala i barra, un perfil demandat al sector de l’hostaleria i per tant amb moltes garanties de poder exercir. Ho hem fet a través de la fórmula de microcàpsules durant un mes, en sessions diàries de varies hores ,  i a la qual han participat 10 persones.

Els alumnes durant aquestes sessions han rebut diferents formacions , les específiques relacionades amb la feina de cambrer de sala i de barra, però també altres coneixements complementaris però també essencials per a desenvolupar la feina. D’aquesta formació complementaria hem de destacar les classes d’anglès en el sector de la restauració impartides pel voluntari, Joan Reus. També la formació de prevenció de riscs laborals , impartida per un altra voluntari d’orientació i formació de Càritas Mallorca, José Maria Martí , i altres coneixements específics relacionats amb la feina de cambrer, com la que va compartir amb els alumnes , Xisco Porcel , de Paguera Treff Boutique Hotel, i la Master Class realitzada per Puro Hotel.

Destacar també les formacions rebudes pels participants a lo llarg d’aquestes microcàpsules com és la formació de manipulador d’aliments, d’intoleràncies o d’al·lèrgies gracies a la col·laboració de Persones Consulting.

Des de Càritas Mallorca reforçam a les nostres formacions tot el que està relacionat amb el residu cero  i com fer una bona separació i reciclatge dels nostres fems. Gràcies a l’empresa Reconatura i al programa Poises , els 10 participants del curs varen rebre formació  sobre el reciclatge i una bona separació dels residus en l’àmbit de la restauració.

Les microcàpsules de cambrer de sala i barra, ha estat una formació completa per les 10 persones participants , amb la intenció de poder accedir  amb més garanties i més coneixements  a aquest àmbit laboral.