Noticia13/07/2022

S.M el Rei rep en audiència al Consell General de Cáritas Española, amb motiu del seu 75 aniversari.

El president de Cáritas ha agraït “ el suport incondicional , la col·laboració estreta i la proximitat" de la Casa Reial

Sa Majestat el Rei ha rebut aquest dimecres en audiència al Consell General de Càritas Espanyola, amb motiu del 75 aniversari de la seva fundació. Durant la trobada, celebrat en el Palau de la Zarzuela, el seu president Manuel Bretón, va agrair a Don Felipe “el suport incondicional, la col·laboració estreta i la proximitat permanent” de la Casa de Sa Majestat el Rei a la labor de Cáritas Española.

En representació de tota la Confederació, Bretón va traslladar a S. M. el Rei “l’afecte dels més de 75.000 voluntaris, els 5.500 treballadors contractats i els gairebé tres milions de persones amb les quals Càritas ha aconseguit construir noves oportunitats dins i fora d’Espanya en coordinació amb totes les Càritas germanes del món”.

“L’esperança, la tenacitat, la fe i el suport incondicional de les institucions, donants privats i empreses del nostre país han estat un gran al·licient per a intentar estar a l’altura de la confiança dipositada en Càritas, com a Església en la seva acció soci caritativa”, va afegir.

En l’audiència van ser presents el president de la Subcomissió Episcopal d’Acció Caritativa i Social i bisbe responsable de Càritas, monsenyor Jesús Fernández; el vicepresident Enrique Carrero; la secretària general, Natalia Peiro; el delegat episcopal Vicente Martín, i els presidents de les Càritas regionals d’Andalusia, Aragó, Canàries, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, Madrid, Comunitat Valenciana i Murcia.

Al costat d’ells es trobaven també els consellers per designació episcopal, el secretari general de Confer, la presidenta de l’Associació Sant Vicent de Paül i els directors de la Càritas Castrense i de les diocesanes de Barcelona, Madrid, Burgos i Màlaga, a més dels responsables de les àrees de Cooperació, Comunicació, Administració, Acció Social, Desenvolupament Institucional i els membres del Gabinet de presidència.

Cáritas Española és la confederació oficial d’entitats d’acció caritativa i social de l’Església catòlica. Instituïda en 1947 per la Conferència Episcopal Espanyola, té per objecte la realització de l’acció caritativa i social, a través dels seus membres confederats.

Les 70 Càritas Diocesanes repartides per tota Espanya promouen el desenvolupament integral de les persones i els pobles, especialment dels més pobres i exclosos. Desenvolupa la seva acció gràcies al finançament públic i privat, transformant aquestes aportacions en les xifres més valuoses, aquelles que parlen de desenvolupament, justícia i esperança.

Durant l’any 2021, Càritas va invertir un total de 403.158.987 euros, dels quals el 69% va procedir d’aportacions privades de donants, participants, empreses, institucions, entitats d’economia social i herències i llegats, mentre que el 31% restant va resultar d’aportacions de les administracions públiques.