Noticia09/05/2023

El Dia Mundial del Comerç Just convida a la ciutadania a conèixer productes que “li senten bé a tothom”

Càritas s'uneix a la celebració del Dia Mundial del Comerç Just (13 de maig)

Sota el lema “Li senten bé a tot el món”, Càritas s’unirà a la celebració del Dia Mundial del Comerç Just (13 de maig) amb un programa d’activitats, organitzat per les Càritas Diocesanes de la Xarxa de Comerç Just de Càritas. Hi haurà degustacions, exposicions, xerrades, taules informatives al carrer, lectura de manifest, mercats ambulants, projeccions i molt més a Màlaga, Osca, Terol, Saragossa, Barbastre, Monzon, Miranda de Ebro, Burgos, Conca, Alacant, Albacete, Menorca, Castelló, València, Mallorca i Bilbao.

Amb aquesta jornada, les organitzacions de Comerç Just volen cridar l’atenció dels consumidors i consumidores davant les condicions abusives de treball, l’explotació infantil o la destrucció de boscos que, en molts casos, s’amaguen darrere de productes quotidians com el cafè, el cacau, el sucre, el te o la roba.

En la nota difosa per la Coordinadora Estatal de Comerç Just per a aquesta jornada, es recorda que els productes de Comerç Just garanteixen el respecte als drets laborals i humans, salaris i condicions dignes, combaten l’explotació infantil, aposten per la igualtat de gènere i són produïts amb tècniques respectuoses amb la terra i l’entorn natural. Aquest model comercial, que va néixer en els anys 60, està avui present en més de 70 països.

Què fem en Càritas:

A través de la seva Xarxa de Comerç Just, en la qual participen 24 Càritas Diocesanes, Càritas està contribuint a la transformació d’aquest model injust de comerç que danya a les persones i el planeta.

Durant l’any 2022 s’han realitzat 432 accions de sensibilització i denúncia de pràctiques insostenibles i poc inclusives, a través de campanyes, xerrades, activitats formatives i participació en fires i altres espais.

Comptem amb 45 punts de venda i 21 botigues repartits per tot el territori. (VEURE MAPA)

Les accions de Comerç Just desenvolupades per li xarxa, han suposat una inversió de 635.030€, dels quals s’han recuperat 564.693€ de la facturació per venda de productes (89%).

Finalment, acompanyem i col·laborem amb altres agents i entitats, de manera nacional i internacional, des del model de cooperació fraterna. Bon exemple d’aquesta col·laboració són els projectes secundats per Cáritas Española a Bangladesh i Terra Santa.

Pots veure totes les activitats de la Xarxa de Comerç Just de Càritas en la web interactiva http://www.lesientabienatodoelmundo.org/

La celebració del Dia Mundial del Comerç Just està promoguda al nostre país per la Coordinadora Estatal de Comerç Just (CECJ) de la qual Càritas forma part.

DECARreGAR NOTA

DESCARreGAR IMAtge