Noticia04/07/2024

Curs de cuidadors per a un futur laboral vinculat a la cura de les persones majors

Càritas Mallorca ha impulsat des de l’any passat accions formatives en atenció i cura a persones majors dirigides majoritàriament a persones en situació administrativa no regularitzada ateses per l’entitat.

A la Parròquia de l’Encarnació de Palma, 41 persones han participat al curs de cuidadors que s’ha impartit durant un mes en aquest espai. Voluntaris del grup parroquial de l’Encarnació com d’altres voluntaris d’espais parroquials varen oferir la formació tots els dimecres i divendres de 9.30 a 13h, i on  els participants  varen aprés hàbits per atendre a les persones grans a la seva llar. Entre altes coneixement varen treballar el que suposa una alimentació adequada a l’edat, com fer  les cures, quins exercicis poden desenvolupar les persones que tenen dificultats de mobilitat i com atendre aquestes persones emocionalment,  són algunes de les competències que han aprés durant el curs. També es treballen les postures físiques per a que la persona cuidadora no tingui dolències o, a nivell emocional, el dol que suposa quan  marxa la persona que es cuida.

El curs de cuidadors , que finalment varen acabar 29 persones, es una formació bastant completa que vol ser un trampolí per les persones que estan en un procés de regularitzar la seva situació administrativa i que , a l’espera de tenir els permisos, poden formar-se en aquest àmbit,  en la cura i atenció a persones majors. Es tracta d’obrir-los un camí laboral una vegada rebin la conformitat administrativa , i puguin accedir a una primera feina. També al curs han participat persones que ja tenen regularitzada la seva situació al país i que volen tenir un futur laboral en aquest àmbit. I es que precisament alguns d’ells han acabat la formació i a continuació han començat a treballar a l’àmbit de l’atenció a persones grans.

Des de Càritas defensam la dignitat de la persona , reconeixem les seves capacitats i les seves potencialitats i, a partir d’aquests principis, promovem  activitats com aquesta per a que  les persones que hi participen es desenvolupin i es sentin més integrades independentment dels seu origen,  de les seves creences o de la seva situació a Espanya. Creiem en la dignitat de la persona i dels seus drets i  per això es treballa des de l’entitat   per a que aquests drets es preservin, independentment que la persona no tingui regularitzada la seva situació, i que  el temps d’ espera per aconseguir-ho sigui un temps aprofitat per a formar-se.