Noticia26/01/2024

Col·laboració amb el Projecte Uwamahoro, una iniciativa solidària a favor dels drets dels infants d’Àfrica

Des del Taller de confecció Koluté de Càritas es confeccionen bosses i pepes per aquest projecte de Taula per Àfrica.

Càritas Mallorca  i Taula per Àfrica firmen el conveni “Uwamahoro, la nina Ruandesa”, un projecte impulsat per l’Associació Taula per Àfrica per a apropar aquest continent a través d’un conte infantil, una pepa i una bossa de tela confeccionades de forma artesanal . La iniciativa vol recaptar fons a través de la venda d’aquests productes, i així impulsar projectes i accions solidàries a favor de poblacions africanes que estan patint les conseqüències d’enfrontaments armats o de catàstrofes naturals.  

Miquel Ensenyat, representant de Taula per Àfrica i Esther Romero, directora de Càritas Mallorca han acordat amb la firma del conveni impulsar la iniciativa que  contempla la  confecció de la bossa i de la pepa Uwamahoro als tallers  prelaborals de confecció tèxtil  “Koluté”, un projecte de Càritas Mallorca on, a través de la confecció de roba amb teles africanes, s’acompanya i es forma a l’àmbit de la costura a persones principalment migrants.  A l’espai de formació,  les persones participants  adquireixen habilitats entorn a la confecció, i  també a l’àmbit personal .  

El projecte Uwamahoro té com objectiu dissenyar un total de 5.000 pepes i 5.00 bosses que s’està confeccionant al taller de Càritas i on també estan  col·laborant persones voluntàries vinculades  a la Taula per Àfrica. L’objectiu es presentar d’aquí uns mesos els tres productes que es posaran a la venda  per a recaptar fons ecnòmics. Tot els doblers que es recullin es destinaran a les diferents ONG’s que treballen al territori africà i que estan impulsant iniciatives a favor de l’educació integral de nines, adolescents i joves d’Àfrica.

A la vegada aquest projecte de la Taula per Àfrica, a través del Fons Mallorquí de Solidaritat, contempla impulsar un conjunt d’activitats a col·legis públics i concertats d’infantil i primària de l’illa entorn a la iniciativa. En concret es planificarà tallers de contacontes, elaboració de material didàctic i també s’oferirà exemplars dels contes i pepes als centres que així ho vulguin.  

La iniciativa a més d’apropar la realitat social dels infants de poblacions de l’Àfrica també aposta per la importància de la feina en xarxa per part de les ONG’s que

 

treballen a favor de la integració de persones migrants tant en el seu lloc d’origen com al lloc de destí.

Des de Càritas Mallorca i el Taller prelaboral de confecció Koluté, ens enorgulleix poder col·laborar amb aquesta iniciativa solidària. Des de l’entitat acompanyam a les persones migrants en el seu procés d’integració, amb projectes de formació, assessoria jurídica, espais de convivència entre d’altres accions.