Noticia14/11/2023

Cáritas s’uneix al Papa Francesc per demanar la pau a Terra Santa

Es suma a la crida de Càritas Internationalis deSe suma al llamamiento de Caritas Internationalis d'alto al foc

Cáritas Española insta l’alto-el-foc en Terra Santa. Se suma així a la constant crida de pau del Papa Francesc i al comunicat publicat aquest dimarts per Caritas Internationalis. Un mes després de l’atac de Hamas a Israel, la reacció d’aquest últim i la guerra que s’ha desencadenat des de llavors, Caritas Internationalis exhorta a totes dues parts al fet que cessin el foc, protegeixin la població, garanteixin l’accés de l’ajuda humanitària, respectin el dret internacional i alliberin a tots els ostatges.

“Gràcies a la nostra humanitat comuna, tota vida humana és igualment sagrada i cap pot descartar-se com un mal col·lateral necessari”, assegura el secretari general de Caritas Internationalis, Alistair Dutton, qui posa l’accent en l’imperatiu de respectar el dret internacional humanitari, inclòs el principi de distinció entre civils i combatents.

En la nota, Caritas Internationalis recorda que en reiterades ocasions ha realitzat una crida perquè es garanteixi l’accés humanitari sense obstacles als 2,3 milions d’habitants de la Franja de Gaza, que ha estat assetjada i privada d’aigua, aliments, medicines i combustible durant gairebé un mes. Tots els passos fronterers de Gaza han de reobrir-se per a permetre una assistència humanitària adequada, assenyala el comunicat.

La situació a Cisjordània també s’està deteriorant ràpidament, amb creixents amenaces a la vida i a l’ús de civils, detencions arbitràries i restriccions a la lliure circulació.

“Totes les persones en Terra Santa tenen dret a rebre assistència humanitària i totes les parts en el conflicte han de complir amb les seves obligacions per a garantir que se’ls proporciona”, afegeix Dutton. A més, insisteix que s’ha de protegir els civils i la infraestructura civil i  restablir immediatament els serveis essencials per a la supervivència de la població civil.

“La Confederació Càritas s’uneix al Papa Francesc i als representants de les Esglésies locals en la seva crida per la pau. Les conseqüències humanitàries i per als drets humans d’aquesta violència seran devastadores, complexes i duradores, no sols en Terra Santa sinó en tota la regió d’Orient Mitjà. Aquest conflicte ha de cessar immediatament. Ara és el moment de la pau”, conclou Dutton.

Caritas uneix les seves oracions a les de persones de totes les religions que resen per la pau, la comprensió i la reconciliació, i per un futur durador i just per a tots els pobles de Terra Santa i la regió d’Orient Mitjà.

DESCARreGAR NOTA

DESCARreGAR IMAtge