Noticia16/11/2023

Càritas rebrà 109 milions d’euros del Fons Social Europeu per a millorar la inserció sociolaboral de les persones en exclusió social

Duplica l'anterior POISES i garanteix l'estabilitat pressupostària dels programes d'ocupació i economia social per als pròxims sis anys

D’acord amb la resolució definitiva de la Secretaria d’Estat d’Ocupació i Economia Social, del Ministeri de Treball i Economia Social de la convocatòria del Fons Social Europeu Plus (FSE+), Càritas ha rebut una assignació total de 109.284.500,01 euros per a afavorir la inserció soci-laboral de les persones en situació o risc d’exclusió social amb un període d’execució de l’1 d’octubre de 2023 al 31 d’octubre de 2029.

Aquest finançament ve a donar continuïtat a les actuacions finançades per l’anterior POISES (Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social) i duplica pràcticament la concessió rebuda per al període FSE 2014-2020, la qual cosa garanteix l’estabilitat pressupostària dels programes d’ocupació i economia social de la Confederació durant els pròxims sis anys.

Aposta clara

“La Confederació està fent una aposta clara per augmentar els projectes d’economia solidària per a acompanyar a les persones en situació d’exclusió a recórrer un camí més digne cap a la seva autonomia personal i familiar. És cert que aquestes iniciatives vinculades a l’ocupació i l’economia social requereixen més inversió econòmica, però no és menys cert que també són més efectives a llarg termini i tenen un efecte més recuperador de la persona i del seu entorn”, assegura el director d’Acció Social de Càritas Espanyola, Félix Miguel Sánchez.

Els fons seran invertits en programes d’inclusió social amb l’objectiu de promoure la igualtat d’oportunitats per a l’accés a una ocupació digna (47,7 milions d’euros), en projectes de formació (33,8 milions d’euros), i en programes d’economia social per a generar oportunitats reals de treball (19,7 milions d’euros). El 7,3% restant (uns 8 milions d’euros) aniran destinats a programes d’inclusió a les Illes Canàries.

“Com a societat, cada recurs invertit en programes de capacitació professional i d’accés a l’ocupació comporta un retorn en el mitjà i llarg termini tant des de la dimensió social com des de l’àmbit d’econòmic. A través d’aquests programes les persones guanyen en autoestima, en reconeixement social i en accés a drets, i a més contribueixen d’un mode actiu al desenvolupament econòmic comú a través de la seva contribució en impostos i en consum”, subratlla el director d’Acció Social.

DESCARreGAR NOTA

DESCARreGAR IMAtge