Noticia19/03/2022

160 mil quilos de roba recollits als contenidors situats a Eroski

Des de 2017 s'han recollit en aquests contenidors més de 750.000 quilos de roba de segona mà a la qual es dona un nou ús a través del projecte de Moda Re- de Càritas

El conveni renovat anualment entre Càritas Mallorca i Eroski, ha suposat l’any passat,  xifres similars a la prepandèmia , quan al nombre de quilos de roba recollits en els 33 contenidors que hi ha de Càritas als supermercats de la cadena es xifrava en prop dels 170 mil kilos .

Els 160mil quilos de roba recollits al 2021 suposen una xifra important en el  procés de recuperació i reutilització de roba  per a un nou ús. També suposa un benefici mediambiental, al  evitar que el residu tèxtil vagi a ser incinerat, així com un valor laboral , creant ocupació a través de la recuperació de la roba. Una ocupació que es duu a terme a través d’itineraris d’inserció, contractes de treball que tenen un seguiment per part de tècniques socials d’Eines X Inserció. Una fórmula que cerca un major èxit en el procés d’inserció  al mercat laboral.

El projecte en xifres

A Mallorca, el projecte moda re- es tradueix en 10 persones amb contracte d’inserció i 202 contenidors de Càritas de recollida de roba, així com 8 botigues solidàries, 3 d’elles de Moda Re on es pot adquirir la roba recuperada.

Des de 2017 s’han recollit més de 750.000 quilos de roba en bon estat en aquests contenidors situats a Eroski gràcies a l’acord de les 2 entitats.

A nivell nacional, Moda re- suposa la creació de 750 ocupacions (380 són persones en exclusió social); 70 botigues en tota Espanya, 3.800 punts de recollida, 23 plantes de transferència i altres 3 de gestió integral amb tecnologia d’última generació, a més del suport d’uns 1.000 voluntaris.