Economía solidaria20/12/2022

Recuperar la il·lusió del regal de Nadal

Càritas proposa un Nadal més autènttic i compromés. Eligeix Comerç Just en el teus regals de Nadal

S’acosta el Nadal i, per a un ampli sector de la societat espanyola, especialment per als i les consumidors més responsables, l’al·luvió de compres i regals típics d’aquestes dates pot suposar un dilema i una situació d’estrès indesitjat. No sols és una despesa extra per a les famílies, sinó que, a més, sorprenentment, la majoria de les compres que fem són per a sortir de pas, per a sortir del compromís, d’una càrrega que la publicitat s’ha encarregat d’anar desvirtuant a poc a poc i de la qual sembla difícil escapar.

Les organitzacions que defensem el consum responsable i el comerç just recordem que el Nadal no té perquè ser la festa del balafiament i precisament és quan més hauríem de pensar en les conseqüències per al planeta i l’economia d’un consum descontrolat. Per Nadal es dispara l’ús irresponsable dels recursos i la generació de residus. Un clar exemple de consum irresponsable i comerç injust alimentat per la publicitat en totes les seves formes allunyat per complet del veritable sentit del Nadal.

La proposta de Cáritas

Des de Càritas et proposem parar-te uns minuts a reflexionar sobre aquest veritable sentit del Nadal, recuperar els valors i l’esperit nadalenc que es basa en l’amor, la pau i pensar en els altres, sense oblidar als més necessitats.

Tu pots canviar enguany i passar-te a un Nadal més compromès, solidària i autèntica, optant per incloure en les teves compres productes de comerç just, produïts amb els valors que tots desitgem per a nosaltres, les nostres famílies, els nostres amics, les nostres empreses: respecte als drets humans, laborals i socials, salaris dignes, condicions laborals adequades i segures, lluita contra l’explotació infantil i igualtat de gènere, producció ecològica i respectuosa amb el planeta…

L’oferta de regals nadalencs que ofereix el comerç just és molt més àmplia del que sembla. Hi ha regals solidaris i sorprenents per a la família, “l’amic invisible”, els compromisos del treball i fins per al personal de la teva empresa. També pots preparar els teus plats més deliciosos amb productes de comerç just.

Carlos Casas, gerent d’una empresa del sector de la fusta erradicada en un poble de Terol, ens compta en el vídeo que acompanya aquest text (pots veure’l en la part superior) per què han optat pel Comerç Just per a la campanya de Nadal de la seva empresa.

A les nostres botigues

A les botigues i punts de venda de la Xarxa de Comerç Just de Càritas podràs trobar:

  • Cistelles de regal.
  • Decoració i articles de la llar.
  • Cremes, gels, olis essencials.
  • Complements i molt més.

Pots trobar les botigues i punts de venda de la Xarxa de Comerç Just de Càritas a : https://comerciojusto.org/tiendas/