Acción social04/09/2023

Joves de Càritas Mallorca fan la ruta de Santa Teresa de Jesús per Castella

Els joves del projecte “Hagan Lío” participen a la caminada de més de 100km des d’aquest dilluns juntament amb joves de Càritas Àvila, Astúries i Murcia.

12 joves de 16 a 21 anys de Càritas Mallorca, entre elles una monitora i una voluntària, participen a la ruta Teresiana  juntament amb joves de Càritas Astúries, Càritas Murcia i Càritas Àvila des d’aquest dilluns fins el pròxim 11 de setembre.  

Seran 8 dies de ruta on els i les joves participants recorreran uns 106 km des d’Àvila, passant per les localitats de El Oso, Fontiveros, Mancera de Abajo, Alba de Tormes, i arribant a Salamanca. Un recorregut  per paratges i monuments de Castellà i Lleó més simbòlics de la vida de Santa Teresa de Jesús i també de Sant Joan de la Creu. 

La iniciativa s’inclou dins el projecte “Hagan Lío” que des del 2019 s’ha impulsat per part de diferents Càritas Diocesanes, entre elles també Càritas Mallorca, per a promoure entre els joves que participen als programes de Càritas, activitats socioeducatives saludables, fent així un treball de prevenció. 

El grup de “Hagan Lío” de Càritas Mallorca ha realitzat diferents projectes des d’inici d’any, principalment excursions i activitats de convivència a l’aire lliure que han servit per a reforçar els valors de la participació, la tolerància, el suport i, per tant, els vincles de grup de tots i totes, que es reforçaran en aquest viatge, juntament amb els membres de les altres Càritas participants.   

Una proposta inoblidable per a cada un d’ells i elles, que s’ha anat preparant  en aquests darrers mesos i que vol ser també un revulsiu i un enfortiment del caràcter de cada participant.