Acción social25/04/2022

Iniciativa popular Essencials per a una regulació extraordinària de persones migrants

Les nostres signatures són molt importants, perquè si reunim les suficients, 500.000, podrem trucar a la porta del Congrés.

Segur que coneixes a persones que procedeixen d’altres països. Potser viuen en el teu edifici i són els teus veïns, o cuiden dels teus pares ja majors, o dels fills d’algun dels teus amics. O és possible que sigui un familiar, bé perquè hagis format una família amb ell o amb ella, o perquè sigui la parella d’algun dels teus parents…Aquestes persones ja formen part de la societat i contribueixen a enriquir-la. Treballen i paguen impostos. No obstant això, els seus drets no sempre estan reconeguts.

Les vies per a obtenir una autorització de residència i / o treball, no són senzilles. I una vegada obtingudes, és fàcil que aquestes persones la perdin. Quan això ocorre, es troben en situació administrativa irregular. I això implica no poder obrir un compte bancari, signar un contracte de treball, llogar un habitatge o anar al metge.

I això és així per la Llei d’Estrangeria vigent.

Per això, ens hem unit a moltes altres entitats per a posar en marxa una iniciativa legislativa popular. Les nostres signatures són molt importants, perquè si reunim les suficients, 500.000, podrem trucar a la porta del Congrés i demanar als diputats, que, en aquest cas, modifiquin la Disposició Transitòria Primera de la Llei orgànica 4/2000 d’11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social. El que demanem amb aquesta modificació és que es realitzi una regularització extraordinària de persones immigrants, en concret: que el Govern, mitjançant Reial decret estableixi, en el termini de 6 mesos, un procediment per a la regularització dels estrangers que es trobin en territori espanyol abans del dia 1 de novembre de 2021.

Si ets ciutadà o ciutadana espanyola i major d’edat, la teva signatura és la teva manera de participar.

Si vols signar i conèixer més sobre la iniciativa legislativa pots fer-ho en:

ESENCIALS

Si t’interessa què significa per a les persones estar en situació d’irregularitat sobrevinguda, pots accedir al material elaborat per Càritas:

ESPERAVEN TREBALLADORS, VAREN VENIR PERSONES I VOLEM VEÏNS