Campañas08/05/2024

“El comerç just li senta bé a tothom”

Càritas es suma al Dia Mundial del Comerç Just, del pròxim 11 de maig

El 11 de maig se celebra el Dia Mundial del Comerç Just. Càritas, al costat de la seva Xarxa de Comerç Just, s’uneix a la resta d’organitzacions de la Coordinadora Estatal de Comerç Just, per a celebrar aquest dia.

Celebracions

Sota el lema “Li senti bé a tot al món”, les Càritas Diocesanes que formen part de la nostra xarxa han organitzat activitats durant tota la setmana, com a degustacions, exposicions, xerrades, venda de productes, conferències, activitats infantils i molt més. Pots consultar totes les activitats en aquesta agenda que s’anirà actualitzant cada dia.

Un dia per a denunciar

En aquest dia mundial també volem denunciar les condicions inhumanes i insostenibles en les quals s’elaboren productes quotidians com la roba, el cafè, el sucre o els articles d’higiene. Darrere d’aquests productes, hi ha indústries milionàries, liderades per molt poques empreses multinacionals, que utilitzen matèries primeres conreades per milions de persones en el sud global, sota condicions abusives de treball, preus ínfims i explotació infantil.

I no sols són violats els drets humans; també el planeta sofreix els impactes d’aquest model econòmic que, de manera indiscriminada, destrueix boscos, deteriora els sòls i posa en perill la biodiversitat.

Els consumidors i consumidores no podem ni hem d’ignorar les conseqüències d’aquest model productiu i comercial profundament inhumà i insostenible.

Però, a més, la ciutadania demandem que les empreses siguin responsables dels seus impactes negatius. Per això i davant les pròximes eleccions europees, demanem als futurs representants, que desenvolupin una directiva ambiciosa que obligui les empreses a respectar els drets humans i protegir el medi ambient en qualsevol lloc del món.

Suma’t al Comerç Just

En el Dia Mundial del Comerç Just us convidem a sumar-vos a un model de comerç que garanteix els drets humans, els drets laborals i la cura de l’únic planeta que tenim.

Per a major coneixement de la realitat que amaguen productes tan quotidians com el cafè, el sucre, el cacau el te, la roba o els articles cuidat corporal que tenen després de si una llarga cadena de producció des del seu cultiu fins que arriba a les nostres mans desigual i poc equitativa, la Coordinadora Estatal de Comerç Just ha publicat l’informe El Comerç Just li senti bé a tothom.