Cooperación internacional05/10/2023

Cooperació Fraterna i Mobilitat Humana

El passat dissabte  23 de setembre amb motiu de la Jornada Mundial del Migrant i Refugiat, es va celebrar al local parroquial de Can Pastilla un cafè-tertúlia per parlar de la mobilitat humana, les seves causes i les conseqüències per a les persones.

A la tertúlia  varen participar voluntàries de la Càritas Parroquial de Sant Antoni de La Platja i es va reflexionar sobre la dimensió Universal de la Caritat i l’estil de cooperació que dur a terme Càritas: la cooperació fraterna, fent aliança amb altres Caritas del Sud.

En aquest context es va donar a conèixer la relació establerta amb la Prefectura Apostòlica de Sàhara, per a abordar conjuntament la realitat de la mobilitat Humana en aquesta zona. I es que Caritas Mallorca i  en concret el Grup d’Acció Social de Can Pastilla dona suport econòmic al projecte : “Reforçar la xarxa d’intervenció per a la protecció de la població migrant en la Prefectura Apostòlica del Sàhara Occidental, amb especial atenció a la infància i dones en situació de vulnerabilitat”. Es treballa la sensibilització a la comunitat parroquial sobre la realitat de les persones que deixen les seves llars i que cerquen alternatives que no poden aconseguir als seus països. A la trobada es va passar un vídeo, on el responsable de la Prefectura Apostòlica del Sàhara, Mario Leon,  donava a conèixer el projecte.

Les persones participants de la trobada , majoritàriament dones, varen agrair la possibilitat de compartir aquest temps i aquest projecte, i varen coincidir en la importància de crear aquestes aliances amb altres Càritas  on la mobilitat humana és una realitat diària