Economía solidaria29/06/2022

Atenció bucodental als participants del Taller de Bicicletes

Ha estat a través d’ADEMA, l’Observatori bucodental, que ha donat diversos tractaments i diagnòstics als participants gràcies a un conveni de col·laboració .

La col·laboració d’entitats i empreses en accions que ofereix Càritas és fonamental per a poder ampliar els serveis cap les persones que acompanyam . És el cas de l’Observatori de Salut Bucodental, ADEMA, que ha ofert els seus serveis d’atenció bucodental als participants del taller de bicicletes. 

En concret els participants del taller s’han apropat a les instal·lacions d’ADEMA, on estudiants de grau en odontologia amb la supervisió de l’equip docent han realitzat diversos tractaments d’higiene bucodental com segellats de fosses i fissures i petites obturacions, al mateix temps que han ofert diagnòstics i instruccions d’higiene bucodental sobre les possibles patologies detectades, així com tractaments gingivals o periodontals. 

El projecte, que s’engloba en un conveni de col·laboració entre l’Escola Universitària a través de la Fundació ADEMA+, vol poder atendre i millorar la salut bucodental de persones amb situació de vulnerabilitat.

La salut, el poder trobar-se  bé , és fonamental perquè les persones puguin afrontar amb dignitat situacions de dificultat personal. Alguns tractaments bucodentals no sempre estan al l’abast de les persones amb menys recursos per això aquest tipus de co·laboració es benvinguda , i des de Càritas Mallorca es mostram molt agraïts  per la iniciativa i els resultats de l’activitat.

El president de la Fundació ADEMA+, Diego González, ha mostrat també la seva satisfacció per aquest tipus de col·laboració  i el compromís social de la Fundació , a més de der una formació més per a l’alumnat  a diferents àmbits  de patologies, investigació o dolències.