Noticia20/03/2022

Voluntariat en família al costat de la frontera ucraïnesa

Wiktoria, de només sis anys, i la seva mare, Katarzyna, classifiquen i empaqueten el material d'ajuda humanitària que arriba a Càritas Polònia per als refugiats d'Ucraïna.

Katarzyna Kręglicka i la seva filla Wiktoria, de 6 anys, són voluntàries en el Centre Logístic de Càritas de Lublin, la novena ciutat més gran de Polònia (molt a prop de la frontera amb Ucraïna).

Davant les imatges de la guerra a Ucraïna, Katarzyna va decidir que havia de fer alguna cosa i es va posar en contacte amb Càritas. “Alguns dies també treball a la frontera, ajudant a persones majors i a mares amb els seus fills. No puc quedar-me sense fer res i haig de tirar una mà”, assegura.

Dia i nit, els voluntaris d’aquest centre logístic de Càritas a Lublin treballa a preu fet per a classificar, empaquetar i preparar tot el material d’ajuda humanitària que arriba d’altres països d’Europa.

Katarzyna és maquilladora i sol treballar els caps de setmana, però actualment, com és Quaresma, no se celebren noces, per la qual cosa té una mica de temps lliure. Des del matí fins a la nit, classifica els articles juntament amb Wiktoria, la seva petita filla. El marit de Katarzyna, Raffo, es queda en cas cuidant de la seva filla Emilia, de tres anys.

Wiktoria està orgullosa d’ajudar a la seva mare. No troba a faltar el jardí d’infància. “És avorrit”, diu. Ja ha distribuït les seves pròpies joguines als nens ucraïnesos, en l’estació de tren de Lublin, en els primers dies de la guerra. “Entre ells estaven alguns de les seves joguines favorites”, diu la seva mare. Wiktoria ajuda a classificar, empaquetar i etiquetar els paquets. A vegades pinta en ells un cor per a la gent d’Ucraïna.