Noticia15/09/2023

La secretària general de Cáritas Española es trasllada al Marroc per a col·laborar en la gestió de l’emergència humanitària

Càritas mobilitza inicialment 30.000 euros per a atendre les necessitats bàsiques de les víctimes del sisme que va sacsejar bona part del país magrebí

La secretària general de Càritas Espanyola, Natalia Peiro, viatja aquest dissabte a Marràqueix per a col·laborar amb Càritas Marroc en la gestió de l’emergència humanitària provocada pel sisme registrat divendres passat 8 de setembre. Durant la visita, la secretària general estarà acompanyada de Laure Salies, referent d’Acció Humanitària de l’àrea de Cooperació Internacional de Cáritas Española.

Després del terratrèmol de gran magnitud (6.8 en l’escala Richter) que va sacsejar amb duresa bona part del país magrebí, Càritas Española va activar una campanya d’emergència per a canalitzar la solidaritat de la ciutadania i col·laborar amb la resposta. Al llarg d’aquesta setmana, l’equip de Cooperació Internacional ha mantingut a més un estret contacte amb Càritas Marroc per a coordinar i mobilitzar possibles suports.

Els equips locals de l’organització s’han desplaçat aquests dies a Marràqueix i als pobles de muntanya dels voltants per a avaluar la necessitat urgent d’ajuda. Després d’una primera valoració de la situació, la Càritas local ha enviat els primers combois amb generadors elèctrics, kits de primera necessitat, mantes, roba, farmacioles i medicines, i aliments. Càritas Marràqueix s’ha encarregat a més de buscar allotjament a desenes de subsaharians que es van quedar sense sostre després de la destrucció de la ciutat.

La situació més complicada es viu als pobles de muntanya. “Fins i tot abans del terratrèmol, en molts pobles no es podia arribar per carretera. Ara, la destrucció causada pel terratrèmol és molt gran, hi ha moltes víctimes i el problema continua sent com arribar a la gent”, explica Marie Hélène Bellangeon, responsable d’Àfrica en l’àrea de Cooperació Internacional de Càritas Española.

Després de l’activació de la resposta d’emergència per part de Caritas Internationalis, Càritas Española ha decidit mobilitzar 30.000 euros per a respondre a les necessitats més bàsiques de la població afectada pel sisme. La setmana vinent, està previst que s’uneixi a l’equip de Càritas Española desplaçat al Marroc, Yago Aparicio, membre de l’equip d’Acció Humanitària. L’objectiu de la presència d’aquests tècnics en el terreny és integrar-se al comitè que farà costat a Càritas Marroc en el seu enfortiment institucional i en l’anàlisi de les necessitats, de cara a formular un programa de resposta a l’emergència i futurs projectes d’acció humanitària i de reconstrucció i desenvolupament.

Càritas Española col·labora amb Càritas al Marroc des de la dècada dels 90. En els últims anys, en concret, en projectes de mobilitat humana. Els programes posats en marxa en els últims anys tenen per objectiu oferir un acolliment als migrants en situació de vulnerabilitat i oferir-los assistència i suport perquè puguin exercir els seus drets fonamentals al Marroc.

Les persones que vulguin col·laborar amb la campanya de Càritas amb el Marroc poden fer-ho a través de la web www.caritasmallorca.org.

 

CAIXABANK                     ES04 2100 0011 8902 0098 3959

 

DESCARreGAR NOTA

DESCARreGAR IMAtge

VEure CAMPAnya