Campaña

Ningú sense llar

Fora de cobertura. No permetis que es quedin fora.

Les persones sense llar viuen sense cobertura sanitària, social o legal. Sense una llar digna. Sense suport i sense xarxa.

Des de fa 30 anys treballem per a fer visible la vulnerabilitat extrema de les persones que queden al marge: al marge de les relacions socials, de l’espai públic normalitzat, de l’accés al seu dret d’habitatge, ocupació i protecció social.
 
En l’últim any hem atès 37.207 persones que viuen al carrer i hem posat a la seva disposició 420 centres i recursos en els quals acompanyem i oferim oportunitats perquè no quedin al marge.

Podríem viure sense connexió en una societat hiperconectada?

La desconnexió és viscuda com una pèrdua de possibilitats i oportunitats, però… Què significa per a les persones que es troben en greu exclusió social viure sense connexió:
 
  • Sense connexió als serveis públics de la comunitat en la qual viuen.
  • Sense connexió a relacions socials, familiars.
  • Sense connexió a la seva salut física i mental.
  • Sense connexió als seus propis recursos personals i possibilitats.
  • Sense connexió a la seva pròpia dignitat, mereixedors del dret a la llibertat, educació, cultura, sanitat, treball, habitatge, a construir una família, a participar de la societat en la qual vivim sense connexió al Dret a la vida.

La realitat de les persones sense llar

No tenen allotjament o en tenen però necessiten ajuda d’algun servei social per a mantenir-lo.
 
A vegades es continua creient que les persones sense llar  són només aquells que són al carrer, que tenen algun tipus de patologia o que sofreixen addiccions. Però a més compten totes les que viuen en centres d’acollida, en un habitatge insegur, temporal, ocupada, sota amenaça de desnonament…
 
Moltes d’elles han anat acumulant vivències traumàtiques que danyen la seva salut mental i desencadena dificultats per a aclarir i prendre decisions
en les seves vides.
A més les seves principals fonts de suport (recursos econòmics, família i amics) es van esgotant i amb elles les seves esperances.

Què pots fer tu. Implica’t.

No permetis que es quedin fora de cobertura.
 
Per a això pots contribuir a crear reflexió i debat entorn d’aquest tema, afavorir comunitats de cura, visibilitzar la dura realitat que sofreixen i interessar-te per la situació d’exclusió de les persones pròximes al teu entorn.
 
Un bon punt de partida és conèixer i difondre els materials que et facilitem.
 
  • Manifest Dia de les Persones Sense Llar.
  • Fulletó.

Actes previstos

Enguany, des de de l‘Àrea per a la pastoral caritativa i social del Bisbat de Mallorca, les entitats d’Església que treballem amb persones sense llar (Fundació Social La Sapiència, Pastoral Penitenciària, Justícia i Pau, Pastoral de la Salut, Jóvenes de San José i Càritas Mallorca) hem iniciat un treball conjunt per a visibilitzar la situació de *vuneración de drets que sofreixen les persones sense llar. 
 
Amb motiu del Dia de les persones Sense Llar que se celebra el pròxim 30 d’octubre de 2022, hem organitzat una sèrie d’actes durant d’octubre a desembre d’enguany.
 

#NingúSenseLlar