Acción social02/01/2022

Celebració intercultural de Nadal a Cala Major

Càritas a Cala Major va organitza un acte interreligiós entre les famílies de la barriada per a estrènyer llaços entre elles

Famílies de la barriada de Cala Major juntament amb alguns representants d’entitats que treballen en la barriada, van compartir desitjos per a l’any vinent. En un acte organitzat per Càritas Mallorca i la Càritas Parroquial de Santa Brígida , a través de l’espai Ludoteca de Cala Major, grans i petits es van trobar en la zona comunitària de l’edifici Rubens, per a gaudir d’un acte interreligiós de celebració de les festes de Nadal.

Un dels moments més emotius va ser la lectura de desitjos que van fer els més petits, uns desitjos que prèviament havien treballat amb les seves mares, i que van acompanyar amb l’encesa d’una espelma . Alguns dels desitjos que es van escoltar varen ser per exemple, que  les famílies es respectin, que hi hagi més harmonia , o que hi hagi pau i salut als països d’origen de molts d’ells .

Posteriorment, un dels voluntaris de Càritas de la Ludoteca, Pedro va cantar amb l’ajuda de les persones que es trobaven en aquest espai, la cançó “Viure la VIDA”. Més tard va haver-hi el moment més emocionant per als nens i nenes , que va ser el lliurament d’una jugueta  a cadascun d’ells , una sorpresa que cap d’ells i elles s’esperaven.

Durant la jornada es va parlar de la importància d’espais com la Ludoteca on es desenvolupen diferents activitats per a les famílies amb la intenció de ser un lloc per a compartir moments quotidians i també moments importants per a les famílies. La intenció d’aquest punt de trobada és tenir un lloc per a cuidar-se mútuament i ajudar-se a través de la diversitat de cada família, i amb l’objectiu de construir uns valors de solidaritat , respecte i justícia cap a les persones.