Campanya Rebost

Campanya de suport a les necessitats bàsiques


Càritas Mallorca posa novament en marxa la Campanya del Rebost, una iniciativa per donar suport a les necessitats bàsiques d’alimentació i higiene de les persones i famílies de la nostra illa que ho necessiten.

Per què feim aquesta campanya?

Són múltiples les raons per les quals les persones i famílies no poden cobrir les seves necessitats bàsiques : el treball precari, la baixa protecció social i la fragilitat humana…són situacions que generen pobresa i exclusió social i que les famílies no puguin cobrir les necessitats d’alimentació, habitatge, aigua, gas, llum, lleure, cultura…

El dret a tenir accés a una l’alimentació adequada, està contemplat a la Declaració dels Drets Humans i des de Càritas donam suport al llarg de l’any a les famílies per a que puguin fer-ho realitat.

A qui va dirigida?

Va dirigida fonamentalment a centres escolars i a empreses. També hi poden col·laborar associacions, entitats i grups de particulars que ho desitgin.

Quant dura la campanya?

Des de la segona quinzena de novembre i tot el mes de Desembre de 2019.

Com es pot col·laborar?

Són dues les formes per col·laborar en aquesta campanya:

  • Amb productes bàsics d’alimentació (OLI, BRIKS DE BROU, LLET, SUCRE, GALETES, CEREALS, CONSERVES (tomàtiga, paté, sardines, tonyina…), productes d’higiene i neteja de la llar (XAMPÚ, SABÓ, DENTÍFRICS, BOLQUERS, LLEIXIU, DETERGENT DE ROBA…).
  • Amb una aportació econòmica d’1€ o més, per a que les famílies puguin fer la compra als comerços de sempre (CAIXA COLONYA DE POLLENÇA – ES46 2056 0004 46 10011677119 -Concepte: REBOST).

 Per què aquestes dues formes de col·laborar?

  • L’actual model es basa en les ajudes en espècie a través dels Centres de Distribució d’aliments o punts de distribució parroquials. Fa uns anys, Càritas posà en marxa els Centres de Distribució d’Aliments (CDA’s) per dignificar la distribució de les donacions. Actualment Càritas té 11 CDA’S en els quals les persones poden escollir el que necessiten, a més d’altres punts de repartiment d’aliments que es duen a terme des de les parròquies. L’any 2018 es varen beneficiar 844 famílies.
  • L’aposta de Càritas també passa per les ajudes econòmiques. Aquestes van directament a les persones per tal de que puguin anar a comprar on sempre ho han fet i triïn allò que vulguin. Algunes de les coses que aconseguim amb aquestes ajudes  és que les pròpies persones o famílies puguin mantenir l’hàbit d’administrar el seu pressupost familiar,  preservin la seva autonomia personal i participin del comerç de proximitat. L’any 2018 des de Càritas es varen fer 671 ajudes per la cobertura de necessitats bàsiques ( més de 38.000€),

Com adherir-me a la campanya?

Els interessats en adherir-se a la campanya, poden posar-se en contacte amb:

Zona  Nord, Raiguer i Pla  de Mallorca

Menjador Sor Isabel Bonnín: C/ Son Odre, 3-. Inca

menjadorinca@caritasmallorca.org

Local:  Avda. Reis Catòlics, 90.  971 50 51 56 -.Inca

Telf: 660 982 127

partforana@caritasmallorca.org

Zona Llevant

C/ Rector Caldenteny, 2- 2ón. Manacor

Telf: 971 845 600/629 774 362/ 699 007 168

partforana@caritasmallorca.org

Zona Tramuntana- Ponent

Telf: 606 722 830

partforana@caritasmallorca.org

Zona Migjorn

Telf:689 933 955

partforana@caritasmallorca.org

 Palma

C/ Seminari, 1

Telf: 971 717 289

cocomunicacio@caritasmallorca.org

 

Material per descarregar

Enguany vos oferim el cartell tradicional, la carta del Director i un díptic explicant les formes de col·laborar.

Cartell

cartell REBOST 2019 web

Carta del Director

Carta Rebost 2019 Centres escolars PALMA

Carta Rebost 2019 Centres escolars PART FORANA

Carta Rebost 2019 Empreses i associacions

FULLETONS CAMPANYA

Fulleto Rebost x empreses

Fulleto Rebost x escoles

Fulleto Rebost x parròquies

© Càritas Diocesana de Mallorca