Tallers per a millorar habilitats laborals i socials

Càritas impulsa a Calvià formacions en jardineria, cuina i servei domèstic per a persones amb dificultats per accedir al món laboral

Un total de 20 persones han iniciat formacions bàsiques de jardineria,  cuina i servei domèstic impulsades pels Grups d’Acció Social de Càritas a Calvià.

Aquests tallers, iniciats a principis de novembre i que s’allargaran fins mitjans de desembre, són espais formatius per a millorar les habilitats socials i també laborals que tenen dificultats per accedir al mercat de feina.

El Taller de Jardineria es desenvolupa tots els dilluns de 9 a 13 h a diferents espais enjardinats de les parròquies de Calvià ( Palmanova, Son Ferrer, el Toro, Portals i Magaluf) i en ell hi participen 6 homes . El dilluns també és el dia que es desenvolupa el taller de cuina al Casal de Peguera cedit per l’Ajuntament, i on 7 persones des de les 9’30 fins les 12’30h aprenen nocions bàsiques d’elaboració de diferents plats, el tipus d’aliments de temporada, les propietats d’alguns productes, i a la vegada és un espai on també assumeixen altres habilitats socials.

Una altra formació que s’ha planificat en aquesta zona és el Taller de Servei Domèstic els dimecres i divendres de 9’30 a 13’30h al local parroquial de Portals. 7 persones totes elles dones de diferents nacionalitats reben formació  bàsica de neteja, manteniment de la llar, roba i cuina.

Les persones que acudeixen a aquests tallers reben una beca per dia assistit com a suport econòmic, finançades per la Unitat Pastoral Costa de Calvià, així com per les parròquies de Paguera, Sta. Ponça i Calvià.

Aquests cursos formatius són una realitat gràcies a la implicació del voluntariat dels grups d’acció social de Càritas de les parròquies de Calvià que són les persones que imparteixen les activitats, els capellans de la zona que impulsen aquests projectes, així com a les persones participants pel seu interès de voler assumir i millorar capacitats per a una millor integració social.

© Càritas Diocesana de Mallorca