Marxa Solidària a favor dels drets de les persones migrants i refugiades

Més 130 persones s’han sumat al recorregut de 2’6 km pels carrers de Palma, sumant un total 345 km per la Campanya “Compartint el Viatge»

133 persones han participat a la marxa Solidària que ha organitzat Càritas Mallorca pels carrers del casc antic de Palma aquest dimarts en un recorregut de 2’6km. Una marxa a favor dels drets de les persones migrants i refugiades que s’engloba dins la Campanya Compartint el Viatge  impulsada a nivell mundial des de fa 2 anys per el Papa Francesc i Càritas Internationalis.

Els 133 participants han sumat un total de 345 km en el seu conjunt, una xifra que s’incorpora al total de quilòmetres de la Campanya que ja supera 470 mil km de recorreguts solidaris per tot el món.

La marxa se va iniciar a les 17’30h des de l’espai Joana Barceló de Càritas. Als participants se’ls hi va identificar amb un dorsal i se’ls hi va fer entrega d’una bossa amb aigua per la caminada que va transcorre pels diferents carrers de la part antiga de Palma fins arribar al Parc de la Mar on va haver una foto familiar de totes les persones participants. Posteriorment es va  tornar al punt de sortida per completar els 2’6 km de recorregut.

Famílies, participants dels cursos que desenvolupa Càritas Mallorca, juntament amb voluntaris i personal de l’entitat varen participar a la marxa que va finalitzar amb la lectura d’un manifest a favor dels drets de les persones migrants i refugiades, per part del Bisbe Mns. Sebastià Taltavull, el director de Càritas Mallorca, Sebastià  Serra i una de les  participants dels cursos de català.

En aquest manifest es va destacar la cultura de l’encontre cap el migrant i la seva realitat, defensant l’acollida de les persones migrants a la nostra comunitat, en el marc d’un model  humanitari basat en la protecció, la promoció i la integració. Es va fer una crida a tota la ciutadania a actuar amb generositat i amb una mirada àmplia cap als nombrosos desafiaments plantejats per les migracions .

Aquesta marxa solidària s’inclou dins una sèrie d‘activitats  programades a la Campanya “Compartiendo el Viaje”  que ha volgut donar a conèixer millor la realitat de les persones obligades a migrar. Entre aquestes iniciatives  està  l’exposició “ENCONTRAR PARA ENCONTRARNOS”  que es va poder visitar el passat mes d’abril al Casal Balaguer de Palma. Exposició itinerant  dedicada als milions de persones que deixen els seus països per diferents causes.

Des de Càritas Mallorca donam les gràcies a totes les persones que varen participar a la marxa solidària pels drets de les persones migrants i refugiades, i també a Font Sorda i el Restaurant Ca’n Josep Ca Vostra que varen col·laborar amb la donació d’aigua i gelat per a tots els participants.

Manifest Marxa Solidària -Compartint el Viatge-18.06.19

 

© Càritas Diocesana de Mallorca