La realitat dels migrants a través de l’exposició “ENCONTRAR PARA ENCONTRARNOS”

La mostra , promoguda per Càritas Mallorca i que se pot visitar a Can Balaguer,  ha estat inaugurada aquest dimarts amb el testimoni de dues persones migrants  que viuen a Mallorca

Aquest dimarts s’ha inaugurat l’exposició “ENCONTRAR PARA ENCONTRARNOS” promoguda per Càritas i dedicada als milions de persones que es veuen forçades a deixar els seus països per diferents circumstancies.

L’exposició, que es pot visitar a Can Balaguer fins al 16 d’abril,  va ser inaugurada aquest dimarts pel director de Càritas Mallorca, Sebastià Serra, amb la presència de convidats, entre ells la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago; el director general de Cooperació, Antoni Servera; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió; i la regidora de Benestar Social, Mercè Borràs, entre altres.

A la seva intervenció, Sebastià Serra, va recordar que l’exposició s’engloba dins la campanya que fa any i mig va iniciar el Papa Francesc juntament amb Caritas Internationalis, Compartiendo el viaje, entorn a la mobilitat humana forçada, i on es promou la cultura de l’encontre com a formula per a construir noves societats , més plurals i obertes.  El director de Càritas va apuntar que l’exposició, que  s’organitza entorn a quatre verbs: acollir, protegir, promoure i integrar, vol fer reflexionar a cada un de nosaltres sobre com actuam davant una persona nouvinguda, i la necessitat de mirar i escoltar-les.

Posteriorment varen intervenir a l’acte, dues persones que varen arribar a l’illa fa més de 10 anys. Ema Liliana Lami, d’Argentina i Segun Adebayo Adegbola de Nigeria, varen explicar el seu procés migratori. Un camí, reconeixien, ple de dificultats, de pors, d’incertesa però també de somnis, i de lluitar per aconseguir una millor situació, un objectiu que s’ha anat complint, deien,  gràcies a la col·laboració i acompanyament de persones i entitats com a Càritas que els han facilitat eines per trobar una feina i accedir a formació per millorar la seva situació laboral. Unes experiències que reflecteixen la realitat de la mobilitat humana i el que suposa per una persona el fet de migrar. Històries , 11 en total, que apareixen a l’exposició i que expliquen el procés migratori  que moltes vegades és d’anys.

L’exposició es podrà visitar al pati de Can Balaguer, per lliure, en horari de dimarts a dissabte, de 10h a 19h i diumenges de 11h a 15h. Per a concertar visites guiades per a grups, es pot contactar amb coabase@caritasmallorca.org o al 971717289 (places limitades).

© Càritas Diocesana de Mallorca