Exposició “ENCONTRAR PARA ENCONTRARNOS”, una oportunitat per acostar-se a la realitat de les persones que migren

Càritas Mallorca convida a descobrir l’exposició entorn al fenomen migratori, a Can Balaguer del 2 al 16 d’abril

El 2 d’abril a les 18 h Càritas Mallorca inaugura a Can Balaguer de Palma l’exposició “ENCONTRAR PARA ENCONTRARNOS”, una mostra sobre la realitat diària de les persones migrades i refugiades.

L’exposició itinerant, que ja ha recorregut diferents ciutats espanyoles, està dedicada als milions de persones que es veuen forçades a deixar els seus països. Aprofundeix en la realitat de la mobilitat humana forçosa i el que suposa per una persona el fet de migrar.

A través de panells informatius amb fotografies, textos , infografies, àudios i vídeos , la mostra dona a conèixer testimonis de persones, 11 en total, que han hagut de deixar casa seva per diferents circumstàncies. Testimonis de persones que ja han arribat al seu nou destí , com també de les persones que es troben de camí.  S’ofereix també dades de la realitat dels migrants i refugiats, i algunes propostes d’actuacions per intentar canviar aquestes realitats.

L’Exposició, que s’organitza entorn a quatre verbs: acollir, protegir, promoure i integrar,  és una oportunitat per a visibilitzar el fenomen migratori, i intentar trencar prejudicis i estereotips.

“ENCONTRAR PARA ENCONTRARNOS” és una exposició que forma part de la campanya llançada pel Papa Francesc i Càritas  Internationalis “Compartiendo el viaje” de mobilitat humana forçada, on es promou la cultura de l’encontre  com a formula per a construir noves societats , més plurals i obertes.

En el marc d’aquesta exposició, també es donarà a conèixer l’informe de l’estudi “La situació social de les persones de Senegal que realitzen venda ambulant a Mallorca, 2018”  coordinat i promogut per Càritas Diocesana de Mallorca, amb la col·laboració d’Enrique Gómez ( Inizia MGC, S.L.).

L’exposició es podrà visitar al pati de Can Balaguer, per lliure, en horari de dimarts a dissabte, de 10h a 19h i diumenges de 11h a 15h. Per a concertar visites guiades per a grups, es pot contactar amb coabase@caritasmallorca.org o al 971717289 (places limitades).

© Càritas Diocesana de Mallorca