Càritas llança una campanya per a mobilitzar suport econòmic als seus projectes de cooperació internacional

Sota el lema “Hay que estar cerca para verlo todo”, Càritas Espanyola llança una ambiciosa campanya de caràcter anual per a mobilitzar el suport econòmic privat als projectes de cooperació internacional que actualment desenvolupa en més de 60 països de tot el món.

Després d’una dècada en la qual la societat espanyola ha bolcat de manera molt generosa la seva solidaritat cap a les situacions d’exclusió generades per la crisi a Espanya, Càritas vol respondre ara al repte de reavivar l’interès de la ciutadania i dels col·laboradors privats en les situacions d’urgent precarietat que existeixen a moltes regions del món.

Reforçar l’estabilitat financera

Amb aquest objectiu, aquesta campanya vol reforçar l’estabilitat financera dels projectes de cooperació internacional de Càritas Espanyola, gràcies als quals s’acompanya actualment a més d’1.565.000 persones empobrides a tot el món.

Son les històries de vida d’aquestes persones les que centraran els missatges de la campanya i que, en aquest primer any, posarà el focus en la realitat de tres realitats concretes: el Brasil, Etiòpia i Tailàndia. De manera molt suggeridora, els missatges proposats per la campanya juguen amb els estereotips habituals amb els quals solem relacionar cadascun d’aquests països (el carnestoltes, el cafè o el turisme de platges paradisíaques) i les condicions d’injustícia social a les quals Càritas dóna resposta en aquests territoris.

La campanya compta amb microsite en el qual, juntament amb les dades sobre els programes de cooperació internacional que Càritas recolza en aquests països, els nostres cooperants i col·laboradors en el terreny —Victoria Garofalo a Tailàndia, Riccardo Rabita a Etiòpia i Lucero Guillén a la Amazonia— aporten el seu relat personal sobre la realitat diària de les comunitats amb les quals estan treballant.

A més, aquest lloc online permet fer aportacions econòmiques als projectes de cooperació de Càritas i comprometre’s, de forma concreta, amb les estratègies de lluita contra la pobresa que, en col·laboració amb les Càritas locals, es duen a terme a les comunitats més vulnerables.

30 milions d’euros a 60 països

La confederació Càritas Espanyola va destinar l’últim any quasi 30 milions d’euros al capítol de cooperació internacional, que han permès finançar una àmplia cartera de projectes a més de 60 països d’Àfrica, Àsia, Amèrica Llatina, Oceania i Europa de l’Est.

Aquestes accions de desenvolupament permeten oferir respostes concretes i ràpides a problemes tan urgents per a les comunitats del Sud com són, entre d’altres, la resposta humanitària a les emergències, la seguretat alimentària a través de programes de producció agropecuària i de nutrició, la lluita contra els efectes del canvi climàtic (projectes d’accés a l’aigua potable, la lluita contra la desertització, la prevenció de desastres naturals), l’apoderament de les dones mitjançant programes de crèdit i estalvi, la formació laboral, l’accés a la salut i a l’educació, la construcció d’habitatges, l’acolliment a migrants i desplaçats en origen i trànsit, o el suport a la mediació i la construcció de la pau en zones en conflicte.

Ampliar el nombre de donants

És primordial garantir la sostenibilitat econòmica de tota aquesta activitat. És per aquest motiu que l’objectiu prioritari de la campanya “Hay que estar cerca para verlo todo” sigui el d’ampliar el nombre de donants i col·laboradors privats de Càritas que estiguin disposats a activar el seu compromís solidari amb la millora de les condicions de vida, la dignitat i els drets de les persones dels països del Sud.

Per a això, i a fi d’accedir a nous públics i a un perfil de donant més jove, la difusió de la campanya es realitzarà, prioritàriament, a través de les xarxes socials amb suports més àgils i directes de comunicació digital.

Càritas, que està a prop a tota la geografia nacional de les situacions de major precarietat i exclusió, on acompanya les necessitats de les persones més vulnerables, vol fer visible amb aquesta campanya que també està prop d’aquests milions de persones que fora de les nostres fronteres necessiten la nostra proximitat i molta de la nostra solidaritat. Perquè per a estar a prop de veritat és necessari veure-ho tot.

© Càritas Diocesana de Mallorca