11 persones participen al Curs de Neteja de Càritas Mallorca

La formació de 100 hores s’inclou dins l’àrea de formació i orientació laboral del Programa d’Acció per a la inserció sociolaboral de l’entitat que en aquest 2019 ja porta 6 cursos de formació específica

En aquests 7 primers mesos de 2019 , l’àrea de formació i orientació laboral de Càritas Mallorca ha comptat amb un total de 88 persones que han participat als  6 cursos de formació específica que s’han programat. A aquestes xifres s’afegeix  les 76 persones que en aquest mesos de 2.019 han participat als cursos de capacitació en català, anglès i alemany .

Els darrers en sumar-se a aquesta oferta de formació són els 11 participants del curs de neteja de 100 hores programat per aquest juliol i part d’agost. El curs, que es desenvolupa de dilluns a dijous en sessions de 4 hores, inclou una primera part teòrica de matèries transversals com és la  prevenció en riscs laborals;  igualtat de gènere; medi ambient; informàtica… més una part pràctica que es desenvolupa a l’espai Joana Barceló, l’espai de formació de Càritas a Palma.

El curs de neteja i la resta de programació d’inserció sociolaboral està destinada a persones que acudeixen a Càritas i mostren un interès per iniciar un itinerari d’inserció laboral. En funció del seu perfil,  de la valoració que realitzen les tècniques de Càritas , i després de participar a altres programes o projectes de l’entitat, se’ls hi ofereix l’oportunitat de participar en els cursos de formació programats.

El projecte de formació i orientació laboral de Càritas Mallorca dirigit a persones amb dificultats per entrar al món laboral per diferents circumstàncies, és una oportunitat perquè aquestes persones adquireixin habilitats i competències per accedir al mercat de treball amb plenes garanties. En el cas del curs de neteja les possibilitats d’èxit de trobar una feina són molt altes ja que la demanda tant a l’àmbit particular com d’empreses és molt important, una intermediació que també facilita el programa d’orientació i intermediació laboral de Càritas

Cal afegir en quant a dades i en relació al 2018 que un total de 394 persones varen rebre formació específica gràcies a les 22 formacions programades per Càritas Mallorca, dades recollides a la Memòria de l’entitat presentada a finals de juny.

 

© Càritas Diocesana de Mallorca